Council of Chefs Event

Friday, April 22, 2011

Last week I got an event invitation to this:


Minggu lalu saya dapat undangan untuk menghadiri acara Council of Chefs di @america, Pacific Place mall. Basically sih event demo masak gitu yang menghadirkan 4 chef ternama Indonesia yang dikukuhkan sebagai Council of Chefs oleh USDA (US Dept of Agriculture). Intinya, demo masak 4 chef Indonesia yang memasak dengan bahan makanan khas Amerika seperti kentang, apel, pear, dan kismis.


The USDA Council of Chefs (CoC) is a group of four Indonesian chefs who have different culinary expertise, including baking and pastry, hot kitchen, and healthy and nutritional foods. The Council will work together with the Foreign Agricultural Service (FAS) Jakarta and selected USDA Cooperators in conducting training and culinary demonstrations. The focus of the training will be on the availability and applications of U.S. food products to Indonesia’s food service industry.


Inside the @America:


Event nya diadakan di tempat yang namanya @America, lokasi nya di lt.3 Pacific Place, Jakarta Pusat. Udah sekian lama penasaran sama tempat yang namanya @America karena sering banget namanya berkibar di timeline twitter ku, akhirnya kesampaian juga kesini. Ternyata semacam tempat berkumpul dengan auditorium mini yang nyaman banget. Kalo pengen belajar lebih banyak tentang Amerika juga bisa kesini karena ada touch screen computers plus iPad pinjeman untuk tau lebih banyak tentang Amerika ;)
Tapi, masuk ke tempat ini screening nya udah kaya di bandara hehe Yaa rada ketat gitu laah.. ^o^

The 4 chefs are:  

  • Chef Ucu Sawitri
  • Chef Haryanto Makmoer
  • Chef Muchtar Alamsyah alias Chef Tatang 
  • Chef Edwin Lau (si ganteng yang suka ada di TV)

Mereka masing-masing demo masak di panggung pada saat yang bersamaan sambil ngasitau tips & tricks dapur. Trus setelah itu presentasi makanannya, dan terakhir tentunya acara santap bersama :D Kita bisa nyobain makanan mereka yang udah disiapkan dalam porsi kecil. Mmm...kalo menurut saya sih paling enak dessert nya chef Haryanto soalnya daku fans sejati pastry hahaha.. Kalo hubby K paling seneng masakannya chef Edwin yang pake beer masaknya ;)


Here are the presentations of the food that the 4 chefs cooks right on the spot :
They all look so yummy, aren't they? We're so lucky we get to try all of those :D


The food that were cooked that day include appetizer, main courses, and dessert. Each of the chefs uses each of the 4 American-based ingredients (apples, pears, potatoes, raisins). It's really a fusion food which tastes good in mouth as well as looks great in presentations.

And I got to take pics with two of my fave chefs! Chef Edwin Lau and chef Tatang yang ternyata aslinya kocak juga. Inget kan dulu dia pernah rutin ada di Ceriwis Trans TV? hehe.. 
I didn't get a chance to take pics with the other two chefs because of the limited time I have, but I still adore their food :)

Me and Chef Tatang
Me and Dessy from Living Daisy with chef Edwin. (thanks for the pic, des!)

And of course we wouldn't leave the event without souvenirs ;) Look at what we got here !
 We got a big bag full of stuffs!

 Each of our bag had big apples in it. I think we got the Granny Smith apple and the Fuji apple.

 We also got recipe book

 ..some magazines.

and old school Sun Maid Raisins!
I remember I used to have this in my house as snacks when I was little :)


Thank you for inviting us and having us there, we had a really great day! And I hope this cooperation will lead into more educational partnership and projects in the future.

See you on next event!

No comments:

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS