April 14, 2015

Places : Puncak Pass Resort & Restaurant

Ini post ketinggalan yang harusnya saya upload akhir tahun lalu (waks!) - as part of my Short Getaway to Puncak series - yang saya upload di blog ini sekitar akhir tahun lalu. Kalau mau mengikuti kisah liburan singkat saya ke Puncak atau mau lihat itinerary saya selama 2 hari di Puncak untuk bahan inspirasi travel kalian, bisa KLIK DISINI untuk lihat itinerary-nya sekaligus link review tempat-tempat yang saya datangi selama di Puncak.

Di itinerary saya, Puncak Pass Resort & Restaurant ini adalah tempat wisata terakhir yang kami kunjungi sebelum pulang ke Jakarta. Setelah check out dari hotel dan mampir sebentar ke Little Venice, kami melanjutkan perjalanan pulang ke arah Jakarta dan berhenti sejenak di Puncak Pass Resort & Restaurant untuk makan siang.


Sama seperti restoran Rindu Alam yang selalu bikin nostalgia, restoran Puncak Pass ini juga menjadi nostalgia tersendiri bagi saya. Dulu waktu kecil kalau diajak ortu ke Puncak pasti mampir ke Puncak Pass ini. Saya ingat jaman dulu area Puncak Pass ini masih dingin banget dan berkabut banget, tapi sekarang (mungkin karena efek pemanasan global) suasana di Puncak Pass rasanya tidak sedingin dulu. Tapi udaranya tetap terasa segar dan sejuk, apalagi kalau kita pilih duduk di bagian luar / teras.

Ya, Puncak Pass Resort & Restaurant ini sesuai namanya terdiri dari Resort (yang berupa bungalow berbagai tipe) dan Restaurant yang berada di mulut gerbang masuk. Puncak Pass ini dulu iconic banget, bisa dibilang sebagai icon nya Puncak karena terletak di area tertinggi Puncak dan sudah berdiri sejak tahun 1928.

Pertama didirikan oleh seorang meneer Belanda bernama Meneer Colijn sebagai sebuah restoran dengan 4 buah bungalow. Kemudian tempat ini berganti kepemilikan dan namanya pun berubah menjadi Puncak Pass. Setelah itu tempat ini pun berkembang dengan menambah jumlah bungalow dan kamar untuk menginap sehingga seperti sekarang ini.


Restorannya sendiri masih sama seperti dulu ketika waktu kecil saya sering dibawa kesini oleh orangtua saya. Mungkin ada sedikit perubahan seperti pada atap teras namun secara keseluruhan tempat ini masih terlihat sama, dan mudah-mudahan pihak manajemen akan terus mempertahankan warisan tempo doeloe yang menjadi salah satu daya tarik di tempat ini.

Area restoran terdiri dari :
(1) Area outdoor / teras dengan pemandangan terbuka ke arah bukit dan kota Puncak di bawah sana,
(2) Area indoor Lantai 1 yang sejajar dengan area teras (yang lebih hangat dengan interior serba kayu lengkap dengan sebuah perapian besar),
(3) Area indoor Lantai Dasar yang terletak satu lantai di bawah lantai 1, lengkap dengan jendela-jendela besar yang memberikan pemandangan indah dan kursi-kursi kayu hangat yang bikin betah.

(view dari bagian teras/outdoor)
(bagian teras/outdoor)
(view dari area indoor lt.1)
(area indoor Lt.1)
(area indoor Lt.1 - perfect for afternoon coffee/tea)
(area indoor Lt.Dasar)

Waktu itu kami memilih untuk makan di area indoor lantai 1 karena kebetulan ada spot kosong tepat di sebelah jendela. Dari balik jendela besar kami bisa melihat pemandangan Puncak yang berbukit-bukit hijau dengan kepadatan kota di bawah sana. Dari jendela tersebut juga masih terlihat genteng jadul yang digunakan restoran ini masih sama persis seperti yang saya ingat dulu. Benar-benar brings back memories... (*OhI'mSoOld*).

Hubby K memesan paket komplit nasi timbel, sementara saya si gila pizza tergoda dengan pilihan pizza-nya yang termasuk salah satu yang direkomendasi di buku menu-nya. Tak lupa kami pun memesan salah satu menu andalan Puncak Pass Restaurant yang sudah beken dari jaman dulu yaitu: Poffertjes!

Paket nasi timbel porsinya lumayan besar, berhasil bikin kenyang hubby. Pizza-nya juga sangat menggugah selera dan rasanya enak, pas di lidah saya. Poffertjes nya jangan ditanya lagi, rasanya saya pengen nambah kalau saat itu belum kekenyangan banget hehe

(hubby & nasi timbel nya)

Setelah selesai makan, kami pun memutuskan untuk berjalan-jalan di sekitar area Puncak Pass untuk melihat-lihat. Kebetulan sebelum memutuskan untuk menginap di Novus Giri saya juga mempertimbangkan untuk menginap di Puncak Pass ini karena terpincut oleh bungalow-nya yang seakan terinspirasi dari rumah kayu di pegunungan Eropa itu. Jadi saya penasaran pengen lihat aslinya dulu, lumayan lah itung-itung survey tempat dulu hehe

Puncak Pass Resort memiliki berbagai varian tipe kamar atau bungalow/villa yang tersebar di area nya yang luas dan berbukit-bukit. Ada yang tipe kamar hotel yang letaknya kalau tidak salah menyatu dengan restoran / bangunan utama. Tipe kamar hotel ini sudah direnovasi jadi nggak perlu takut suasana jadul, konsep nya udah modern banget (bisa lihat di website nya disini). Ada pula kamar yang dilengkapi teras balkon dimana kita bisa keluar ke balkon dan menghirup udara segar.

Kemudian ada tipe kamar bungalow yang terdiri dari kamar bungalow deluxe dengan teras kecil di depan pintu kamar. Ada juga tipe bungalow executive, jadi kamarnya lebih besar/panjang dan fasilitasnya lebih lengkap dengan ruang duduk kecil di dalamnya. Selain itu juga ada tipe family bungalow yang tentunya lebih besar dengan dua kamar tidur dan area makan. Untuk semua tipe bungalow memiliki perapian kecil di dalam ruangan.


Terakhir adalah tipe Bungalow Suite yang juga terdiri dari beberapa tipe, diantaranya adalah tipe Bungalow Studio Suite yang diperuntukkan untuk keluarga karena terdiri dari dua kamar tidur dan dua kamar mandi. Untuk keluarga yang lebih besar ada tipe Bungalow Family Suite dengan tiga kamar tidur dan dua kamar mandi.

Saya paling naksir sih sama yang bungalow bergaya rumah jadul ala rumah-rumah di pegunungan eropa seperti foto di bawah ini nih hehe Soalnya unik banget sih dan kebetulan saya seneng yang klasik-klasik gitu ...


Kelemahannya mungkin letak kolam renang nya yang agak jauh di bawah, jadi untuk sebagian kamar kalau mau ke kolam renang musti jalan dulu agak jauh. Sementara  untuk kelebihannya, selain posisi resort yang berada di titik atas area Puncak dengan suasana yang dingin, juga pemandangannya yang indah ke arah bawah pegunungan. Ditambah area sekeliling resort yang sangat hijau dan rimbun dengan tanaman dan pepohonan, rasanya berjalan pagi atau jalan kaki sore-sore mengelilingi resort akan sangat terasa menyenangkan.

Untuk informasi lebih detil dan lebih lengkap mengenai rate kamar dan lain-lain silakan mengunjungi website resmi-nya disini ya, karena kemarin saya nggak nanya-nanya sama orang hotel melainkan hanya jalan muter-muter resort aja untuk tau suasananya.


Overall, in the future saya punya rencana untuk menginap disini karena suasana resortnya yang asri dan menyejukkan. Eh tapi, barusan saya lihat di website-nya kok sepertinya resort-nya akan direnovasi ya? huhuhu... Semoga setelah di-renov, bungalow jadul favorit saya masih tetap dipertahankan...

Oya, untuk restorannya sih udah pasti saya rekomen banget :) Kalau belum pernah kesini kudu wajib harus mampir, karena tempat ini iconic banget hehe Harga makanannya pun masih lumayan terjangkau lah, apalagi kalau cuma ingin mencicipi poffertjes nya sambil minum teh hangat di teras restoran :)

Selamat jalan-jalan ya !



Puncak Pass Resort
Jl. Raya Puncak Km 90 Po Box 18,
Sindanglaya, Cianjur 43253,
West Java – Indonesia.
Phone (0263) 512503 / 512504




Dapet salam dari si gadis garis-garis :)




Untuk melihat tempat apa saja yang saya kunjungi selama 2 days Puncak Getaway, 
klik DISINI.



Happy Vacation-ing!

February 28, 2015

Planner Spread : JANUARY

So I have two planners this year. One is a daily-style planner that I'm using for my work-related things, such as blogging schedules, blogging tasks, my freelance job tasks, freelance job's deadline, etc. While the other one is a cute pocket planner which I'm gonna be using for my monthly schedule + appointments as well as my daily tasks such as my exercise routine and my to-do notes.


At first I was still not sure and just mixed everything into each planner (so that's why in the photos below you're gonna see my blogging stuffs on my pocket planner instead of my appointments), but as time goes by I started to grasp the idea and plans on how I want to use my two planners. 

I'm using the black one as my Work Planner and the cute little one as my Pocket Planner / Scheduler. PS: I got the cute planner from my favorite store TM Bookstore (for less than IDR 50k), and the black one is custom-made at Gramedia book store.

Now, let's move on to the weekly spread decor. 
I love decorating my planners because I find it really comforting and relaxing for me. Decorating my planners and journal is very therapeutic for me so it helps me cope with stress and anxiety problem :)

I know we're already entering March but I want to show you how I decorate my planners, starting from January. I hope this could give you some inspirations on how to beautify your plain planner / journals. 

This is just for sharing because my decor is not super pretty or cute (;p) but I always got inspired by watching other people's planner decor that I saw in youtube and other blogs so I thought I'm gonna share mine too and I hope it inspires you somehow :)


Daily / Work Planner :

Week 1 
(tema: Gold)

Note: Saya bikin planner ini custom-made di Gramedia, dan saya pilih halaman weekly instead of daily atau monthly page, karena saya memang lebih prefer weekly page. Yang saya suka adalah: setiap halaman weekly page ini kolom harian-nya lumayan besar jadi enak untuk di dekor. Di bagian bawah halaman juga ada kalender kecil sehingga memudahkan untuk mencocokkan jadwal. Yang tidak saya suka adalah: kertas nya lumayan tipis, jadi kadang suka tembus ke belakang halaman kalau saya pakai pulpen / spidol tebal. Jadi harus pilih pulpen atau spidol dengan tinta tipis kalau nggak mau tembus ke belakang.


 Week 2
(tema: Pink Garden)
Using crayons to draw some flowers :)



Week 3
(tema: Purple)
  

Week 4
(tema: Chocolate Cake)
Another item to decorate or to line your pages other than washi tape is a deco tape. Sama kaya tape/isolasi biasa tapi ada decoration pattern nya, just like what I'm using above. 
Keep in mind that a deco tape is just like a regular tape so you have to make sure where you want to  position it, because if you get it wrong then it's a pain-in-the-a** to remove or repositioned them without ruining the paper (>_<).


Week 5
(tema: Pink)
 To line the pages I'm using ribbon instead of washi tape. This pink polka-dot ribbon is from Ikea. I was also trying another type of decorating which is "stamping". Here I used cute little stamp from a cheapo stamp set I found at TM Bookstore.



My Scheduler / Monthly Planner :


NOTE: Saya suka planner ini karena halamannya sudah ada desain bergambar-nya, jadi kalau kamu nggak punya waktu untuk hias-hias planner tapi tetep pengen punya planner yang nggak polos dan beda dari yang lain kamu bisa pilih yang seperti ini. Waktu itu saya beli planner ini di TM bookstore (please google the location), alasannya karena size-nya yang bisa masuk tas tapi juga nggak terlalu kecil, jadi halamannya masih agak leluasa untuk di dekor. Plus, planner ini juga punya monthly page view seperti diatas, yang memudahkan saya untuk keep track on my schedules and appointments more easily. Yang nggak saya suka mungkin karena nggak pake ring jadi nggak bisa nambahin journaling card atau hiasan lain. Dan karena nggak pake ring jadi kalau dibuka nggak bisa posisi datar total. Biasanya saya pakai bantuan paper clip biar bisa datar total kalau lagi mau nge-dekor ;)


Week 1
(tema: Yellow)


Week 2
(tema: Romantic Lace)
 I really love the lace tape that I used for this spread. I got a set of 5 lace tape from ebay and I love them all! :D


Week 3
(tema: Pink)
Another lace tape, this one is pink butterfly. Isnt' it pretty?


Week 4
(tema:  Pale Green)
 When decorating a planner it's so easy to over-decorate (>_<)


Week 5
(tema: Clothes-Line alias Jemuran ;p)

 I really love love this clothes-line stickers that I found in TM Bookstore. This sticker is probably one of my most favorite stationery items for the month of January!



I will post my February page spread soon so please subscribe to my blog if you want to see it :)
Also, don't forget to add my instagram @yurikristia where I posted my planner and stationery obsession along with my beauty and fashion related posts :)



Thank you for reading this! 

February 25, 2015

Stationery : Haul #1 & #2 (TM Bookstore)

If you follow me on my Instagram (id: yurikristia) then you must have noticed that I am currently obsessing with stationery, planner stuffs, etc. I have been a planner addict since high school and all through my college years. I've been using planners all through those years and my planner is always been full of colorful decoration. You can ask my friends about this, they usually would borrow my planner during class just to read through my planner. Apparently they think my colorful planner is more entertaining compared to the lecture (>o<)

So anyway, after college I started my 9 to 5 job and during those years I never have the time to wrtie in my planner again because life just gets in the way. I had a stressful job back then and I just simply don't have time for anything else, so my planner obsession was shut down immediately.

But now that I don't work 9 to 5 anymore I can finally have the time for planner, stationery, journal decor, etc again! I am so happy to have rekindled my love for stationery again because decorating planner / journal is something that I enjoyed very very much. It's very therapeutic for me, and I need it to de-stress myself. It's a very good stress-buster for me (^_^)

So to start off my new Stationery/Planner series in this blog, here are the first two big hauls that I did back in late December / early January when I first started to rekindle with my stationery / planner obsession:

Haul #1 :

This is gonna be a new series here on my blog. In this Stationery series you will see the places that I'd like to get all my stationery stock from. In Us and European countries they have Kikki.K, Target, Hema, etc to look for cute stationery items, while here in Jakarta - Indonesia we have Gramedia book store, Scoop, and TM bookstore, etc.

My favorite is TM Bookstore. The closest TM book store from my area (southern Jakarta) are in Poins Lebak Bulus and Depok Town Square. I prefer TM than Gramedia because TM seems to have more variety of stationery compared to Gramed, and the prices are slightly cheaper too. I always found some cute things from TM and they changed up their goods routinely so it seems that there's always something new every time I went to that store.

In this first haul, I went to TM and got myself some beginners stuffs such as glue tape, colorful pens, sticky notes, colorful stickers, etc...

These TOP Penciltic pen comes in various colors of the rainbow. They are so cheap (Gramed sells them for IDR 4000/5000 each (50 cents) - if I'm not mistaken, while TM sells them for 3000 each ;p). 
Although I do like the colorful packaging but these pens seep through the pages (alias tembus ke belakang kertas) even on thicker paper, so these are actually not my favorite ones to use.

The glue tape is my first one though.. I learned about this glue tape from foreign youtubers. I thought it's very practical to use and I don't have to smear my fingers with glue as usual, so I was glad to have found this in TM bookstore. The shape is similar to a correction tape but this one contains glue instead of correction ink. It is a "Must-have" for newbie scrapbooker!

I also bought some sticky notes and stickers. The stickers are glittery and very festive, while the mini folded sticky note set is my most favorite purchase from this first haul. 

The sticky note set is from Echi and they have a few variant but I chose this purple one instead. It's small but when you open it up it holds 5 different sticky notes inside it. And the best part is this was on discount too! :)

I like it because it's small enough you can put it inside your bag incase you need something to write on, or incase you need to leave a message to someone. I usually have something small like this in my stationery pouch that I bring with me inside my bag :)

Unfortunately I didn't find any washi tape in TM bookstore because I think they don't sell it yet, but I do find these cute deco tape with really cheap price, only about a dollar (sekitar seribuan rupiah aja satunya ;p). There were only three patterns left at the rack so I grab each one of them. These decorative tape would be great for gift wrapping especially if you use plain / colored gift wrap paper.

Last but not least, these are the alphabet stickers that are on top of my "To-Buy" list. I love using alphabet stickers to mark a page or to put up the "month" in a page by spelling them out with these alphabet stickers. I usually also use alphabet stickers to mark the day or the month in my diary/journal book.

Alphabet stickers are not that easy to find, so when I found one I usually buy them in two :) I like this one that I found in TM because they are small but colorful so I can mix n match the colors. These are also very cheap, only IDR 3000 per sheet (around 30 cents).


Haul #2 :

After my successful first haul from TM bookstore I decided to come back the very next day for my second haul ;p

Surprisingly on the second day I got there I found out that they have put up new stickers, new sticky notes, and a couple of new notebooks on their rack! This is why I love TM bookstore, they seems to rotate their products routinely. There's always something new every time I go there :)

In this round I got myself another Penciltic pen in blue, a regular red marker because I'm out of red marker, and a new set of stamp! 

Stamps are new to me because I never use stamps in my decorating process before, so I think I'll try the newbie stamp first. This was cheap and was also on discount :)

Noticing some new note books on the rack I picked up two of them. The left floral one has different designs on each page so I think it would be very useful to decorate my journal and/or to write some notes or letter to someone (because I'm thinking of doing some International penpals soon).

The right one has a very pretty design. With vintage pale green and vintage style sketch at the center with a touch of french language at the front which makes it even more beautiful. I will use this as my new diary/journal book because it has blank pages which is perfect as a decoration background.


One of my best purchase from this lot is this super adorable Hello Kitty set! Isn't she pretty? I love red color so this set obviously called my name from the rack :) This set was also on discount and I think it was about IDR 24000 which is about $2.5 - it includes 4 HK pencils, 1 HK pen, 1 eraser, 1 sharpener, and a cute HK shaped note!

I think it was a steal considering that this is authentic Sanrio products because it has the brand name and registered Sanrio trademark behind the package ;p


I got one more sticker from the rack which is this large Rilakkuma sticker pad. I'm not really a fan of Rilakkuma but this is so cheap and comes with lots of small stickers which I will need to decorate my planner pages. So on to the shopping cart it is! :)


One more thing I got from this second haul is a new monthly planner! I was contemplating buying this one because I already have a planner that I custom-made in Gramedia a while ago, but I decided to buy this one anyway so I can use two planners at the same time. Another reason is because this planner is so freaking cute! Just look at the different designs in all the pages!! *I'm in love*


-------------------------------


Well I think that's all from my second haul at TM bookstore and here is a full photo of all the goodies that I got from both of my hauls:


I think these would suffice for a while :)


One more thing, I also received my sticker order that I won from ebay at the same time of doing this purchase. It was a cute cat stickers with 6 different sticker sheets that I can use to decorate my daily planner pages:


So that's it for now.. 
I'm gonna post my planner page spread on the next post so if you love stationery and planner decorating please subscribe to this blog and also subscribe to my Instagram (id: yurikristia) !



See you later, alligator!